|
GEOsfera w Sadowej Górze |
| Autor |
Wiadomość |
M. Rakocinski
WNoZ UŚ
|
Wysłany: 2010-02-23, 16:46
|
|
|
niesamowity klimat na tej cementowni... zresztą zdjęcia rewelacyjne! cementownie mamy podobną w Grodźcu ale kamieniołom z maszynami pod wodą to już mnie pozamiatał a zatem już wiem gdzie się wybiorę w wakacje... chociaż na jeden dzień |
_________________ PALEONTOLODZY WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ ! |
|
|
|
 |
zjelon
Administrator Memento mori

|
Wysłany: 2010-02-24, 08:39
|
|
|
Powiadom mnie o wizycie , z chęcią oprowadzę, poza podwodną eskapadą, już nie te płuca , ale czasami przy dobrej pogodzie i bez nurkowania widać zamarłe podwodne ,,wydobycie,,. |
_________________ Pozdrawiam Zbyszek |
|
|
|
 |
M. Rakocinski
WNoZ UŚ
|
Wysłany: 2010-02-24, 23:14
|
|
|
jasne jak tylko zrobi się ciepło niewątpliwie się zgłoszę |
_________________ PALEONTOLODZY WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ ! |
|
|
|
 |
Wielki

|
Wysłany: 2010-03-02, 20:50
|
|
|
| zjelon napisał/a: | spokojnie jest jeszcze dolomit na Pieczyskach | Zalany kamieniołom z koparkami jest dzierżawiony przez Centrum Nurkowe ORKA z Bielska Białej. Więc raczej trudno wznowić eksploatację
Cementownia zgodnie z planami ma być zagospodarowana przez właściciela i miasto Jaworzno ... |
|
|
|
 |
zjelon

|
Wysłany: 2010-03-03, 11:05
|
|
|
,Więc raczej trudno wznowić eksploatację,,
mozna górkę zebrać od drugiej strony , do tego są jeszcze 4 pagorki wysoko obiecujące do eksploatacji w Jaworznie |
|
|
|
 |
Wielki

|
Wysłany: 2010-03-03, 18:58
|
|
|
| Tak już słyszę te oklaski przy zastosowaniu MW i strzelaniu długimi otworami w Jaworznie. |
|
|
|
 |
zjelon

|
Wysłany: 2010-03-04, 08:18
|
|
|
a budynki stoją i niszczeją , z jednej strony szkoda z drugiej to tego wiecznego ,,śniegu,,* nie szkoda
mniejsza o bum i zamykanie jedynej drogi dwa razy dziennie na czas strzelania.
* szaro-biały pył z kominów cementowni wiecznie pokrywał teren w koło, w promieniu do 2-4 km od zakładu, nie wspominając o samym zakładzie i betonowej mazi do kostek podczas deszczu , chociaż dzieckiem będąc to miałem niezłą frajdę w tej bryi :D:D:D |
|
|
|
 |
|
|