|
silezaur z Afryki |
| Autor |
Wiadomość |
Dawid Mazurek
bosman

|
|
|
|
 |
W. Mikoluszko
|
|
|
|
 |
Piotr
|
Wysłany: 2010-03-04, 18:45
|
|
|
Co tam Nature czy BBC. Nasz niezawodny Onet http://wiadomosci.onet.pl...aurow,item.html to dopiero zrobił odkrycie w odkryciu: | Cytat: | | silezaury, dinozaury, ale także krokodyle oraz pretozaury najprawdopodobniej dzieliły wspólnego przodka, który żył znacznie wcześniej niż powyższe gatunki | no właśnie, zawsze podejrzawełem patrząc na ten wredny pysk, że krokodyl z dinozaurem to byli w takim pokrewieństwie jak szympans karłowaty i zwyczajny. Po prostu jeden pies. |
|
|
|
 |
Utahraptor

|
Wysłany: 2010-03-06, 22:12
|
|
|
To silezaury, dinozaury, krokodyle i pterozaury miały wspólnego przodka? Niemożliwe...
I w dodatku żył wcześniej niż jego potomkowie? Niemożliwe...
Dobrze, że napisali "najprawdopodobniej", bo rzecz nie jest jeszcze w pełni rozstrzygnięta. |
_________________ Biologia UW
"Polychresichnia includes ichnofossil nests of subsocial, parasocial, presocial, primitively social, social, and eusocial behavior" |
|
|
|
 |
Dawid Mazurek
bosman

|
Wysłany: 2010-03-06, 22:32
|
|
|
Oj Mateuszu, to przecież takie proste! Nawet ty i ja mamy wspólnego przodka, tylko, że jeszcze się nie narodził |
_________________ "Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem" - William z Ockham |
|
|
|
 |
Lukasz

|
Wysłany: 2010-03-07, 13:09
|
|
|
| Nie doceniacie onetu. W jednym z komentarzy padlo stwierdzenie, ktore mnie zauroczylo: "Czlowiek jest ogniwem posrednim miedzy szympansem a gorylem". I to jest sluszna koncepcja... |
_________________ Jak bede duzy to zostane glowonogiem |
|
|
|
 |
|
|